Het beeld 'Geen Kunst' was de laatste bijdrage van uitschot aan het plaatsen van kunst in de publieke Leidse ruimte. Het werd eind september ingegraven in de Koppenhinksteeg.

Kunst Uitschot Team 'kraakt' sokkel

De sokkel van het bronzen beeld van de marktkoopman bij de Donkersteeg is afgelopen nacht ‘gekraakt’ door het Leidse Kunst Uitschot Team. De sokkel stond er al enige tijd verlaten bij, omdat het beeld gerestaureerd wordt. “Vooral tijdens de kerstdagen moet Leiden opgetuigd zijn. Hoe mooier dan met een protserige sculptuur van de hedendaagse charmante marktkoopman? De titel van het werk ‘whats on a marktkoopmans mind’. Een modern kerstbeeld dat ’s nachts licht uitstraalt. Met de feestdagen, de koopavonden en het weekend gaat het licht in het hoofd van de marktkoopman aan via een tijdschakelaar,” zo laat woordvoerder Zaccharias weten.

“En als het licht ophoudt te schijnen, is het beeld ‘op’ en haalt Uitschot het kunstwerk net zo plotseling weer van haar sokkel als het is gekomen. Opgestaan plaatsje vergaan.”

Het Kunst uitschot Team verwierf vooral afgelopen jaar bekendheid door het plaatsen van allerlei beelden in de stad. Deze zijn enkele maanden geleden door de gemeente verwijderd.

Leiden marktkoopman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×