Uitzicht over de nieuwe Leidse wijk Roomburg. (Foto's: Ed Visser).

Roomburg fase 1 nadert voltooiing

Roomburg is de laatste grote uitbreidingslocatie van Leiden waar de komende jaren tussen de 900 en 1000 woningen worden gebouwd. Roomburg wordt, volgens de informatie op de website, een ‘aantrekkelijke woonwijk, gelegen naast de gewilde burgemeesters- en professorenwijk, voorzien van waterpartijen, groenstroken en speelvelden’. Roomburg heeft een directe verbinding met de rijksweg A4. Via een aan te leggen fiets- en voetgangersbrug over het Rijn-Schiekanaal is het centrum van Leiden snel te bereiken.

Inmiddels zijn in de laagbouw de eerste huizen al door de nieuwe bewoners betrokken. Het zal niet lang meer duren of fase 1 is voltooid. Van de hoogbouw, met in totaal zes geplande woontorens, hebben de eerste drie inmiddels het hoogste punt bereikt. Ze zijn ontworpen door Architectenbureau Verheijen Verkoren Knappers de Haan, kortweg VVKH, met in totaal 114 luxueuze appartementen. Deze zijn verdeeld over 3 gelijke torens met 10 woonlagen. Per verdieping zijn 3 tot 4 appartementen gesitueerd.

De kopers van de bovenste étages krijgen een wijds uitzicht; niet alleen op de stad, maar ook op gemeenten in de wijde omgeving.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×