Stikvoort: "Minder criminaliteit in Leidse regio"

Korpschef Stikvoort van de Politie Hollands Midden heeft maandag tijdens zijn installatie als korpschef, een bijeenkomst die tevens bedoeld was als nieuwjaarsbijeenkomst, gewezen op de betere prestaties van het politiekorps op alle veiligheidsonderwerpen. “Er was minder criminaliteit, we hebben meer verdachten aangehouden en meer zaken opgelost”, meldde Stikvoort tijdens zijn speech. Met deze resultaten zijn de doelstellingen voor 2004 met betrekking tot de resultaatsafspraken uit het convenant tussen de Minister en de Korpsbeheerder gehaald.

In 2004 werden meer verdachten aangehouden dan ooit te voren, namelijk 11.816. Het aantal woninginbraken daalde naar het laatste niveau sinds de start van Hollands Midden naar 2457. In totaal werden 11.816 aanhoudingen verricht, 600 meer dan vorig jaar. Het aantal opgehelderde zaken steeg met zes procent.

De ingezette daling van het aantal geregistreerde geweldsdelicten zette zich in 2004 voort met tien procent, terwijl het aantal aanhoudingen bij geweldsdelicten met acht procent steeg.

Verder noemde de korpschef onder andere de activiteiten in het korps rond het Nederlands voorzitterschap van de Europes Unie en de coördinatie en aansturing van activiteiten gericht op terreurbestrijding.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×