Creemers en Apeldoorn completeren Europacupploeg LA

Terwijl de schaatswereld in de ban was van de skate-off in Calgary hadden de crossers van Leiden Atletiek hun eigen beslissingswedstrijd in Breda. De Sprintcross was door ploegleider Jan Kortekaas aangewezen als strijdtoneel voor de laatste twee plaatsen in de ploeg voor deEuropacup, over drie weken in Italië. Op basis van hun prestaties in Tilburg en Soest waren Pieter van der Luijt, René van Dijke en Tim Brouwer de Koning al zeker van hun plaats. Toen Kamiel Maase aangaf dat de buitenlandse cross toch zou passen in zijn schema en Robert Smitsafhaakte door een blessure, werd duidelijk dat er nog twee tickets te verdienen waren.

Waar hij in Soest op oudjaarsdag nog last had van een trainingsachterstand, na 5 ronden (11,6 km) door het Mastbos bleek Edgard Creemers met afstand de beste Leiden Atletieker. “Ach, het werd tijd dat ik weer eens wat liet zien” was de laconieke reactie van de getalenteerde maar altijd wat nonchalant overkomende atleet. Als 8e Nederlander op een 20e plaats in het internationale deelnemersveld leverde Creemers een puike prestatie. 44 seconden en 4 plaatsen later finishte Pieter van der Luijt als tweede Leiden Atletieker. Kort daarna meldde een opgetogen Ralph Apeldoorn zich bij de finish op de baan, omdat hij zich met deze prestatie verzekerde van een Europees startbewijs. Veteranen Tim Brouwer de Koning en Jaap van Duijvenvoorde bleven met een 29e een 33e prima overeind in het seniorenveld. Tussen hen nestelde zich René van Dijke als 31e.

Bij de vrouwen was Leiden Atletiek met maar liefst loopsters vertegenwoordigd. Claartje Raedts liep haar eerste serieuze wedstrijd van de winter en werd 13e bij de vrouwen senioren. Met Brigitte Pletting, Martine Hendriksen en Sylvia de Vries waren op plaatsen 21, 22 en 23 aan elkaar gewaagd op de bijna 6 kilometer.

Eerder op de dag leverde C-junior Tiemen Gordijn een prima prestatie door 15e te worden in zijn leeftijdscategorie. Roel van Opdorp, vanwege zijn twee bronzen NK-medailles indoor en outdoor vrijdag gekozen tot talent van het jaar in zijn dorp Bodegraven, deed het één plaats beter bij de A-junioren die de voor hem ‘ultralange’ afstand van 8,2 km moesten afleggen. Dave Klink ‘vloog’ met de korte crossers door het Mastbos om zich binnen 9 minuten (over 2900 meter) weer te melden bij de finish op de baan van AV Sprint, goed voor een 20e plaats. Sabine Gorter en Annemiek Peet legden dezelfde afstand af en werden daarop 16e en 17e bij de vrouwen. Veteraan Arie van Tol moest het in de slotfase net afleggen tegen Keith Deathridge en werd net als in Soest, maar toen achter Bram Wassenaar en voor Deathridge, 2e bij de 60-ers. Hans Ravensbergen behaalde tenslotte een 15e plaats bij de masters 40+.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×