De Graaf: "D66 eventueel opheffen"

Als het aan D66-minister Thom de Graaf ligt komt er op termijn een nieuwe brede sociaal-liberale partij, waarin niet alleen D66 kan opgaan, maar waar ook de talloze ‘verlichte liberalen die nu nog bij andere partijen zitten zich thuisvoelen’. De Graaf zei dat zondagmiddag tijdens de nieuwsjaarsbijeenkomst van D66 Leiden. Volgens De Graaf is de kans groot dat er ruimte komt voor zo’n nieuwe beweging nu er opnieuw grote onrust is aan de rechterzijde van het politieke spectrum. “Daardoor komt er meer beweging in het midden. D66 is wat mij betreft alleen een voertuig voor onze doelstellingen en soms is het nodig om van voertuig te wisselen.”

De Leidse fractievoorzitter van D66, Paul van Meenen, is het niet met De Graaf eens: “Al die potentiële leden van zo’n nieuwe partij zitten nu niet voor niets bij een andere partij. Kennelijk zijn andere onderwerpen voor hen belangrijker. Als het sociaal-liberale gedachtengoed voor hen weer de boventoon gaat voeren komen ze vanzelf wel.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×