College wil verhoging OZB bedrijven voor ondernemersfonds

Het college van B&W heeft vandaag besloten om een ondernemersfonds te vormen. Met dit fondskrijgen ondernemers de mogelijkheid om gezamenlijk activiteiten te organiseren, zoals collectieve beveiliging, gezamenlijke afvalcontracten, advertentiecampagnes rond koopzondagen en bijvoorbeeld feestverlichting in de stad. Het geld hiervoor komt uit de opbrengst van de OZB voor bedrijven. De ondernemers betalen het fonds op die manier weliswaar zelf, maar hebben in de nieuwe situatie geen last meer van zogenaamde ‘freeriders’. Dat zijn ondernemers die wel meeprofiteren van allerlei activiteiten, maar er niet aan meebetalen.

De afgelopen maanden maakte vooral het Centrummanagement Leiden zich sterk voor de vorming van het fonds. Veel ondernemers bleken daar voorstander van te zijn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×