De server die ervoor zorgt dat de raadsvergaderingen van de gemeente Leiden voortaan ook via Sleutelstad.nl te beluisteren zijn stond deze eerste keer nog prominent in de koffiekamer van het Stadhuis. Links systeembeheerder Gerard Oskamp van internetbedrijf Media Design, rechts Pieter Jeroense, hoofd communicatie van de gemeente Leiden. (Foto: Chris de Waard).

'Raadsstream' succesvol verlopen

De eerste ‘uitzending’ van een vergadering van de Leidse gemeenteraad is afgelopen avond succesvol verlopen. Gedurende de vergadering luisterden zo’n 10 mensen tegelijkertijd naar de discussies in de Raadzaal. In totaal luisterden 47 mensen naar (een deel van) de vergadering. Royaal meer dan het aantal geinteresseerden dat doorgaans de moeite neemt om de vergadering vanaf de publieke tribune te volgen.

Burgemeester Lenferink opende de vergadering met een welkomswoord aan de internet-luisteraars en riep de raadsleden op vooral duidelijk en niet door elkaar te spreken. Tijdens en na de vergadering bleek dat veel raadsleden ook graag beelden bij het geluid zouden zien. Ook reacties van luisteraars wijzen erop dat daar belangstelling voor bestaat.

De huidige ‘stream’ is een proef van een jaar. Als uit tussentijdse evaluatie blijkt dat er voldoende belangstelling is bij het publiek is een uitbreiding met videobeelden niet denkbeeldig.

Leiden raadsstream


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×