Politicologen praten over veiligheid

Maandag 7 februari organiseert de Studievereniging voor Politicologen In Leiden (SPIL) een debat met als thema ´veiligheidsdiensten in een democratische samenleving’. Hoeveel moet er eigenlijk mogelijk zijn voor een veiligheidsdienst in een rechtsstaat? En moeten in deze turbulente tijden burgers bereid zijn iets van hun vrijheden op te geven ter wille van een effectievere terrorismebestrijding?

Over dit actuele onderwerp komen Sybrand van Haersma Buma (kamerlid voor het CDA), Jan de Wit (kamerlid voor de SP),Frits Hoekstra (voormalig BVD-spion en schrijver van het boek ‘In dienst van de BVD’) en Herman van Gunsteren (politiek filosoof en schrijver van het boek ‘Gevaarlijk Veilig’) hun mening geven. Het debat zal worden voorgezeten door Hans Vollaard, AIO aan het departement politicologie.

De Studievereniging voor Politicologen In Leiden (SPIL) is een actieve vereniging voor studenten politicologie aan de Universiteit van Leiden. Ieder jaar organiseert deze vereniging binnenlandse en buitenlandse activiteiten van politicologische en/of politieke aard. In de afgelopen jaren hebben bijvoorbeeld Hans Wiegel, Thom de Graaf en Wouter Bos voor de SPIL gesproken.

Het debat begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Koetshuis, het restaurant naast de Burcht.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×