Bijna 4000 aangiftes via internet

De Politie Hollands Midden biedt sinds juni 2004 de mogelijkheid aan burgers om aangifte te doen van een aantal feiten via internet www.politie.nl. De afgelopen zeven maanden (van juni tot en met december 2004) is er 3919 maal aangifte via internet gedaan. Het aantal aangiften per maand stijgt nog steeds. Burgers deden via internet met name aangifte van auto-inbraken (1454) en fietsendiefstal (1363). Van vernieling van auto’s werd 536 maal aangifte gedaan via internet en vernieling van een goed 309 maal. Sinds november vorig jaar is het voor winkeliers ook mogelijk om via internet aangifte te doen van winkeldiefstal. Daar is tot en met december vorig jaar tien maal gebruik van gemaakt.

Aangifte doen via internet is voor een aantal zaken mogelijk. Naast auto-inbraken en fietsendiefstal zijn dat diefstal van een bromfiets, vernielingen en winkeldiefstal. Landelijk wordt bekeken of dit aantal zaken kan worden uitgebreid.Er zijn wel enkele voorwaarden aan het doen van aangifte via internet verbonden. Zo mag bijvoorbeeld de dader niet bekend zijn en mag er geen geweld zijn gebruikt. In die gevallen is het van belang om naar een politiebureau te komen om aangifte te doen.

Naast de internetaangifte gaat de politie het nog dit jaar mogelijk maken om ook telefonisch of op afspraak aangifte te doen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×