Tuna verrast Leidenaren met Valentijnsserenades

Op zondag 13 februari wordt een aantal Leidenaren door hun (stille) liefdes verrast met een romantische serenade van de Tuna Femenina Universitaria de Leiden. De meiden van de Tuna gaan daarbij gekleed in Middeleeuwse gewaden en gebruiken persoonlijke liedteksten, akoestische gitaren en bandurrias (12-snarige tokkelinstrumenten). Deze vorm van liefdesverklaring is nooit eerder vertoond in Leiden, en past perfect binnen de Spaanse Tuna traditie die ontstond in de vroege Middeleeuwen. Toen trokken musicerende studenten van professor naar professor, en stalen ondertussen de harten van menig jonkvrouw. Later verenigden die studenten zich in een Tuna (dit is Spaans voor een groep rondtrekkende, musicerende en lolmakende studenten).

Tegenwoordig zijn er ook vrouwelijke Tuna’s, zoals de Tuna uit Leiden. Dat deze groep bedreven is in het brengen van serenades is wel bewezen: in juli vorig jaar wonnen zij de prijs voor de beste serenade op het Tunafestival in Pau (Frankrijk).

“Op Valentijnsdag wil je je geliefde op een bijzondere wijze laten zien hoe veel je voor hem of haar voelt”, zegt Karin van de Tuna. “Een serenade van de Tuna is een originele manier om een persoonlijke boodschap over te brengen, en we zien met name rond Valentijnsdag dat mensen het leuk vinden deze boodschap door de Tuna te laten brengen. Om meerdere mensen te laten genieten van onze serenades kwamen we op het idee een serenade-tour te organiseren. We trekken a.s. zondag de hele dag door Leiden om bij mensen thuis serenades te komen spelen.”

De Tuna Femenina Universitaria de Leiden bestaat uit dertien meiden die zondag in groepjes door de stad zullen trekken. Wilt u uw geliefde verrassen met een speciaal valentijnskado en bent u geinteresseerd in een serenade van deze muzikale dames, e-mail dan naar info@tunaleiden.com, neem een kijkje op de website www.tunaleiden.com of bel 06-18116088/ 06-46060163.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×