Statenleden bezoeken sloopwijk in plaats van Parijs

Plannen om met alle Provinciale Statenleden naar Parijs te gaan zijn na felle kritiek van de SP afgeblazen. De jaarlijkse excursie van de volksvertegenwoordigers blijft dit jaar binnen de provincie Zuid-Holland. SP-fractievoorzitter Gerard Harmes: “De statenexcursie is geen snoepreisje, maar moet problemen in onze provincie bekijken.” Jaarlijks gaan de Provinciale Staten in juni met elkaar op excursie. Harmes: “Normaal gesproken gaan wij niet mee. Het reisje is meer voor de gezelligheid dan voor het werk als Statenlid. En wat hebben wij nou met Parijs te maken? Waarom bezoeken we niet een sloopwijk in Rotterdam of Den Haag?”

De SP deed het voorstel om voor minder dan een kwart van de kosten zelf een excursie te organiseren naar Crooswijk, de sloopwijk in Rotterdam. Dat gingen andere partijen te ver, maar ze bereikten uiteindelijk overeenstemming over de lokatie. De reis gaat niet buiten Zuid-Holland. “Dan hebben we toch voorkomen dat er onnodig met geld wordt gesmeten, én dat we een provinciaal item aanpakken. Het is nu afwachten of het werkelijke programma ook nog zinnig wordt: anders gaan we gewoon weer niet mee,” aldus Gerard Harmes.

Eerder al was er forse kritiek van de SP op het feestje dat de Statenleden voor zichzelf organiseerden bij het 25-jarig ambtsjubileum van koningin Beatrix in november 2005. Dat zou neerkomen op een bedrag van €900,- per Statenlid.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×