Parkeerwethouder Ruud Hessing (links) en directeur Chris Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden spraken de genodigden toe tijdens de officiële opening. Op de achtergrond de nieuwe centrale van de SSL. (Foto's: Chris de Waard).

Derde stadsparkeerterrein geopend in Noord

Donderdag is op het voormalige Pernix-terrein bij de Groenoordhallen het derde terrein van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) officiëel geopend door wethouder Hessing (verkeer). Als eerste trok hij een kaartje uit de automaat bij het gloednieuwe parkeerterrein GroeNOORD in Leiden Noord. Net als bij SSL-terreinen aan de Haagweg en de Lammenschansweg, worden ook hier de parkeerders met gratis busjes naar het centrum vervoerd.

De uitbreiding in Leiden-Noord was al enige tijd hard nodig, zo vertelde directeur Verplancke de talloze aanwezigen. De 1100 parkeerplaatsen op het terrein aan de Haagweg zijn elke week wel een keer allemaal bezet. Zowel Verplancke als Hessing spraken de hoop uit de dat ook met het nieuwe terrein zal gaan gebeuren. “Dat betekent namelijk dat er heel veel mensen naar Leiden komen,” aldus Verplancke.

Het nieuwe parkeerterrein heeft een op- en afrit aan de Gooimeerlaan. Het terrein heeft 350 parkeerplaatsen en kan bij grote evenementen bovendien gebruik maken van 1000 extra parkeerplekken op het naburige parkeerterrein en -garage van de Groenoordhallen.

De vaste route met stopplekken die de gratis Cityshuttle elke zes minuten zal gaan rijden wordt: Schipholweg, Centraal Station (Schuttersveld), Lammermarkt, Steenstraat, Beestenmarkt, Haarlemmerstraat-Zuid, Turfmarkt, Oude-Vest, Mare, Langegracht, Pelikaanstraat, Haarlemmerstraat-Noord, Oude-Herengracht, Herensingel, Marninxstraat, W. de Zwijgerlaan, GroeNOORD. De ritjes naar het centrum duren gemiddeld zes minuten.

Het GroeNOORD parkeertarief is gelijk aan dat van de Haagweg: Vijf euro per 24 uur. Uitzondering is het groepskaartje, dit tarief zal tot nader order, voor transferium Noord 3,20 Euro per 24 uur bedragen. Het Park&Ride-tarief heeft Stadsparkeerplan sedert jaren gekoppeld aan het parkeertarief dat in de binnenstad geldt. Uitgangspunt voor SSL is daarbij dat het ‘P&R-dagkaartje’ de helft van het centrumdagkaart kost. Een P&R jaarabonnement is voor 255 euro verkrijgbaar en een 15 strippenkaart bedraagt 52 euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×