Drie aanhoudingen voor poging tot doodslag na achtervolging

In het centrum van Leiden heeft vanmorgen een wilde achtervolging plaatsgevonden toen de politie een auto met daarin twee mannen en een vrouw probeerde aan te houden. De dollemansrit, waarbij zowel agenten als burgers moesten wegspringen om niet geraakt te worden door de auto, begon rond 12.20 uur op de Kaasmarkt en eindigde kort daarna op de Doezastraat. Daar botste de auto tegen een andere auto aan en kwam tot stilstand. De inzittenden van de vluchtauto, een 26-jarige man uit Den Haag, en een 36-jarige man en 32-jarige vrouw uit Leiden, konden vervolgens door de politie worden ingerekend. De verdachten zijn ingesloten. De politie legt ze onder andere poging tot doodslag ten laste.

De rit begon nadat agenten op de Kaasmarkt de inzittenden van de auto wilden controleren. Er was een melding binnengekomen dat de inzittenden zich erg vreemd gedroegen en mogelijk auto-inbrekers waren. De bestuurder van de auto gaf gas, reed in op een agent en sleurde een agent aan het geopende portier enkele meters mee. De agent liep daardoor enkele kneuzingen op.

Vervolgens begon een wilde achtervolging via de Hooigracht, over de ir. Driessenstraat, de Zijlsingel, het Levendaal waar nog maar net een politieauto ontweken kon worden, de Garenmarkt, de Raamsteeg naar de Doezastraat waar de auto bij een aanrijding tot stilstand kwam. Tijdens de rit hebben ook enkele burgers het vege lijf voor de aanstormende auto moeten redden. De politie komt graag met hen in contact. Er kan gebeld worden met de politie in Leiden via 0900-8844. Het gaat hier om een vrouw op het Levendaal, een man op de Garenmarkt en enkele fietsers op de Raamsteeg.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×