Enkele van de 65 cavia's die het dierenasiel afgelopen week heeft opgevangen. (Foto: Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage).

Dierenasiel zoekt goed tehuis voor tientallen cavia's

Het Dierentehuis Stevenshage heeft zich afgelopen woensdag ontfermd over 65 cavia’s. De cavia’s zijn afkomstig uit een huis dat ontruimd moest worden. De dieren verkeerden in slechte conditie en de asieldierenarts, E. van der Wouw, heeft alle 65 slachtoffers op ziekten en gebreken onderzocht. In de loop van de woensdag zijn er al drie cavia’s overleden.De cavia’s die gezond zijn, zoeken per direct goede tehuizen bij mensen die wél weten hoe een cavia verzorgd moet worden. De zieke dieren zullen in het asiel blijven tot ze gezond verklaard zijn en dan alsnog geplaatst worden bij echte dierenvrienden.

Door de enorme hoeveelheid van de op te vangen dieren, de kosten van de medische verzorging en de extra huisvestingsruimte die gecreëerd moet worden in het asiel, heeft Stevenshage dringend behoefte aan financiële ondersteuning om dit drama ten goede te kunnen keren.

Speciaal daarvoor is het gironummer 14650 t.n.v. Stg Dierentehuizen voor Leiden en Omstreken te Katwijk opengesteld voor bijdragen van dierenvrienden die de ongelukkige cavia’s willen helpen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×