Gemeente wil bruggen dicht tijdens de spits

In een brief aan de provincie Zuid-Holland heeft de gemeente Leiden er samen met buurgemeente Leiderdorp op aangedrongen om de Stierenbrug, de Wilhelminabrug en de Lammebrug voortaan tijdens de spits gesloten te houden. De open bruggen veroorzaken dagelijks veel overlast voor het wegverkeer. De dagelijkse files zorgen voor verstopping van belangrijke knooppunten, waardoor ook de doorgang van hulpdiensten en het openbaar vervoer wordt vertraagd.

Als het aan de twee gemeenten ligt, gaan de bruggen ook buiten de spits nog maar een paar keer per dag open.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×