Leids Dichtersgilde organiseert Spiegeldagen

In het kader van de boekenweek organiseert het Leids Dichtersgilde van vrijdag 11 maart t/m zondag 13 maart in galerie Sidac de ‘Spiegeldagen’. Drie dagen lang ontmoeten beeldende kunst, poëzie en nog vele andere diciplines elkaar in een afwisselend programma. De feestelijke opening heeft plaats op vrijdag 11 maart om 17.30 uur in galerie Sidac aan de Hogewoerd 77. Het programma in het teken van spiegels maakt een knipoog naar het thema van de landelijke boekenweek: Spiegel van de lage landen.

Op vrijdag 11 maart opent de galerie haar deuren vanaf 13.00 uur met een tentoonstelling van acht kunstenaars. Tevens de start van het ‘Groeigedicht’ door Peter J. van Leeuwen. Om 17.30 uur is de openingsmanifestatie met o.a. de Boekenkist, muziek en SPIEGELGLAD, open podium met als thema liefde en erotiek

Op zaterdag 12 maart is de galerie open vanaf 11.00 uur. Om 11.30 start SPIEGELPOEZIE, een workshop poëzie schrijven voor alle leeftijden onder leiding van Pink Meltzer. Opgeven kan bij Pink Meltzer, telefoon 071 – 5134039. Deelname kost € 1,-.Verder op deze dag zijn verschillende optredens en open podia. Onder de noemer BUITENSPIEGEL zal poëzie worden vorgedragen door enkele vluchtelingen, er is een speakers corner, een optreden van enkele rappers en slammers en ’s avonds om 20.00 uur is er onder de naam WOORDSPIEGEL een discussie met onder andere een filosoof en psychiater over de macht van het woord.

Zondag 13 maart begint om 11.00 uur met KOFFIESPIEGEL, causerieën van de classicus Jur Oskamp en de filosoof Wijnand Noot, met muzikale medewerking van Bernadette Gallis. ’s Middags zullen de deelnemende beeldend kunstenaars eigen gedichten voordragen en om 16.00 uur presenteren Masrtin Aart de jog en Pieter van Midden hun nieuwe bundel Uitschot.Om 17.30 uur worden de Spiegeldagen feetelijk agesloten door leden van het Leids Dichtersgilde.

Er zijn diverse open podia. Elk open podium heeft een bepaald thema: Spiegelglad (thema liefde en erotiek), Waterspiegel (thema water), Bloedspiegel (thema kommer en kwel) en Lachspiegel (thema humor). Opgeven voor de open podia kan bij Egon Snelders, o6 557 647 43.

Deelnemende beeldend kunstenaars
Christiaan van Tol, Leen Vroegindeweij, Ben Geerts, Elisabeth Bosch, Cecile Burgdorffer, Kees van der Kolk, Wik de Jong, Piet Franzen

Deelnemende dichters
Paul Groenendaal, Frans Terken, Peter J. van Leeuwen, Han Ruijgrok, Pit van Nes, Pink Meltzer, Martin Aart de jong, Pieter van Midden, Ton Jansen, Jur Oskamp, Wijnand Noot, Egon Snelders, Rik van Boeckel e.v.a.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×