SP Hulpdienst helpt met belastingaangifte

Bijstandsgerechtigden kunnen tot tweehonderd euro van de belastingdienst terugkrijgen. De ziekenfondspremie is de laatste jaren zo sterk gestegen dat bijstandsgerechtigden nu recht hebben op belastingteruggave voor de ziektekosten. Dit blijkt uit berekeningen die het NIBUD heeft gemaakt. Huishoudens met een bijstanduitkering kunnen via de belastingaangifte de ziektekosten als aftrekpost opvoeren. Voor alleenstaanden levert dit over het jaar een teruggave op van veertig euro. Voor echtparen loopt het voordeel op tot wel tweehonderd euro.

De teruggave kan nog hoger worden als de bijstandsgerechtigde andere ziektekosten heeft die niet worden vergoed. Wie chronisch ziek, 65+ of arbeidsongeschikt is kan een standaardbedrag van 776 euro terugvragen.

De Hulpdienst van de SP kan helpen met het invullen van de belastingaangifte. U kunt bellen voor een afspraak met de SP Hulpdienst: 071-5219153.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×