PvdA: zorgen om schoolverzuim

Leiden telt tientallen thuiszitters - leerlingen van het speciaal onderwijs die wachten op een plek en al maanden niet naar school gaan. De PvdA is bang dat deze tussen wal en schip geraakte leerlingen straks voortijdig het onderwijs zullen verlaten en vraagt het college van B en W een opvangmogelijheid te creeren voor deze groep.

De PvdA maakt zich grote zorgen, omdat De Witte Poort, een afdeling van het Onderwijscentrum Leiden, geen plaats biedt aan leerlingen met een indicatie voor het speciaal onderwijs. De partij vraagt zich bovendien af of de ruimte voor twee extra lokalen in de VSO-ZMOK school in Leiderdorp in de nabije toekomst nog ingevuld gaat worden. Voor het speciaal onderwijs zijn nu wachtlijsten, waardoor leerlingen pas na maanden een plaats krijgen. De PvdA weet dat een Leidse thuiszitter van school is verwijderd zonder dat de betreffende school de leerling op een andere onderwijsvoorziening heeft geplaatst. “Welke stappen heeft u ondernomen om de school in kwestie te onderhouden over dit onwettige gedrag”, vraagt de PvdA.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×