Leiden Centraal in pilot met OV-Chipkaart

Leiden Centraal hoort bij de eerste stations in Nederland die worden aangepast voor de invoering van de OV-Chipkaart. Op het station worden nog dit jaar poortjes geplaatst die de chipkaart kunnen lezen. Dat meldt RTV West. Het nieuwe systeem zal pas in 2006 voor alle treinreizen in Nederland worden gebruikt. De eerste proef met de chipkaart wordt dit voorjaar gehouden op de Hoekse Lijn vanaf Rotterdam Centraal. De chipkaart komt in de plaats van strippenkaarten en de papieren treinkaartjes.

Reizigers hebben dan alleen toegang tot de stations als ze een opgeladen vervoersbewijs op zak hebben. Volgens de NS vergroot dit de veiligheid, omdat zwartrijders er niet meer in kunnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×