Op de foto medewerkers van de winnende dierenasielen uit Drachten, Kampen, Leiden, Zandvoort en Zwolle, medewerkers van de Moyra Stava-Morena stichting en mensen van REDD (dierenbescherming). (Foto: Willy Salemink).

Dierenasiel Stevenshage wint MSM-prijs

Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage heeft de MSM-prijs gewonnen. De Moyra Stava-Morena Stichting beloonde de inzet van het dierenasiel zaterdag met 2500 euro en een kristallen beeld van een kat. De MSM-stichting reikt de prijs jaarlijks uit aan een organisatie die zich sterk maakt voor dierenwelzijn. Naast Stevenshage ontvingen ook vier andere Nederlandse dierenasielen de MSM-prijs. De stichting koos voor deze vijf asielen, omdat ze in 2004 het keurmerk van de Raad voor de Erkenning van Dierenopvangcentra Dierenbescherming (REDD) ontvingen.

“De asielen doen het allemaal goed met een rapportcijfer van rond een zeven. Maar voor deze certificering hebben ze aan zoveel kwaliteitseisen moeten voldoen, dat is toch zeker een acht of negen waard”, verklaarde voorzitter F.A.M. Hoevenaars van de MSM-stichting zaterdag in het gebouw van Stevenshage aan de Leidse Kenauweg.

Wilhelmina Wijckerheld Bisdom, die in de vorige eeuw als zangeres optrad onder de naam Moyra Stava-Morena, richtte de gelijknamige stichting op om dierenbescherming te ondersteunen. Na haar overlijden in 1990 ging haar hele vermogen naar de stichting. Het bestuur besloot de weldoenster jaarlijks te herdenken met de uitreiking van de MSM-prijs rond haar geboortedag (26 februari).

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×