Leids politiek-cultureel café over Wonen in Leiden

Het Leids politiek-cultureel café Wittebrood is uit zijn jasje gegroeid. Na drie succesvolle afleveringen in de Burcht verkast Wittebrood naar het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk. Op zondag 20 maart staat Wittebrood in het teken van “Slopen en nieuwbouw! Blijft wonen in Leiden betaalbaar?”. Het debat wordt gehouden in de grote zaal van het Leidse Volkshuis.

Waarom moeten in Leiden goedkope woningen gesloopt worden? Naar welk soort woningen is de meeste vraag in Leiden? Wordt er wel genoeg sociale woningbouw gerealiseerd of zijn de lagere inkomensgroepen op woningen buiten de stad aangewezen? En wat zijn de gevolgen voor Leiden van de plannen van minister Dekker? Een informatief, cultureel, amusant en actueel programma over zaken die Leidenaren bezig houden.

Er is een debat tussen:
Ron Hillebrand, wethouder PvdA
Lex de Boer, directeur Portaal
Mieke Weterings, voorzitter FLHO,Federatie Leidse Huurders Organisaties

Er zijn interviews met:
Erik Olijerhoek, beleidsmedewerker Volkshuisvesting
Piet Weessies, bewonerscomité Zuidhoven in Leiden Zuidwest
Fons Verheijen , Rijnlands Architecten Platform RAP

Het geheel wordt omlijst met cabaret van Marc Scheepmaker, een blazersensemble van leerlingen van de van de Leidse Muziekschool, een quiz met een team van bekende Leidenaren, een column van Paul Bordewijk en actualiteit met een ‘mistery guest’ Gasten onder voorbehoud.

De grote zaal van het Leidse Volkshuis gaat om 15.30 open, het programma begint om 16.00 uur. Toegang gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×