1,5 Ton voor Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum

Afgelopen zaterdagavond hebben meer dan vierhonderd genodigden uit het bedrijfsleven, media, medische wereld en de overheid in de Haagse Grote Kerk een bedrag van € 154.000,- bijeengebracht tijdens een benefietavond van het Willem-Alexander Kinderfonds. Doel van de avond was zoveel mogelijk geld ophalen voor de kinderen met kanker in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Door middel van een loterij en veiling is het enorme bedrag van opgehaald. Het geld wordt ingezet voor betere genezingskansen voor kinderen met kanker.

De gala-avond was niet alleen een groot succes door de fantastische opbrengst, ook de ambiance en de optredens maakten de avond compleet. De Fancy Fiddlers, 15 uiterst talentvolle, jonge vioolvirtuozen openden de avond, gevolgd door Hanneke Groenteman die vertelde over haar persoonlijke ervaring met een jonge kankerpatiënt. De artsen Robert Holl en Jan Maarten Wit zongen indrukwekkende, door hen zelf gemaakte, liederen en Mies Bouwman veilde drie verrassingsdozen. De loten gingen grif van de hand en er werd zeer gul geboden op de vaak bijzondere veilingstukken.

“Een geweldige avond en een boven verwachting hoge opbrengst, ik ben enorm verheugd met dit resultaat. Dit geld maakt veel mogelijk voor de kinderen op de afdeling. Hulde aan iedereen die zich heeft ingezet om deze avond tot een waar succes te maken”, aldus Mr. F.A.H. Vigeveno voorzitter van het Willem-Alexander Kinderfonds.

Over het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum
Het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum is onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het centrum onderzoekt en behandelt kinderen en tieners van 0 tot 18 jaar. Het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum is onder meer gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met kanker, een ernstige hartafwijking of een chronische ziekte. Daarnaast houdt het centrum zich bezig met de intensieve zorg voor vroeggeborenen.

De artsen en verpleegkundigen die werkzaam zijn in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het LUMC doen razend knap werk. Voortdurend wordt gezocht naar nieuwe of verbeterde methoden om kinderen te behandelen en te genezen. Het overheidsgeld voor wetenschappelijk onderzoek is niet altijd toereikend, met name wanneer een project nog in de kinderschoenen staat.

Over het Willem-Alexander Kinderfonds
Het Willem-Alexander Kinderfonds helpt dergelijk onderzoek van de grond te krijgen door onder andere het organiseren van het Willem-Alexander Kinderfondsgala. Het gala werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Het Willem-Alexander Kinderfonds heeft een langdurig partnership gesloten met Winkelman en Van Hessen, bureau voor Marketing en Public Relations om onder andere de jaarlijkse benefietavond tot een succes te maken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×