Boekenweek bij Eurodusnie in teken van uitzetbeleid

Donderdagavond organiseert Eurodusnie een literaire avond in het kader van de Boekenweek. De avond staat in het teken van protest tegen het uitzetbeleid van het kabinet Balkenende.

Verschillende dichters en schrijvers zullen rond dit thema voordragen uit eigen werk. Ook is er muziek en kan er vooraf gegeten worden.

Uit Amsterdam komt de dichteres Joke Kaviaar. Zij trad al eerder op bij vergelijkbare literaire avonden, en publiceerde onlangs de bundel “Paspoort voor de stateloze”. Ook zal aantreden Rodhan Al Galidi, schrijver en vluchteling uit Irak, die onder andere de boeken “Dagboek van een ezel” en “Blanke Nederlanders doen dat wél” uitbracht bij De Arbeiderspers. Dichteres Shakila Azizzada, vluchtelinge uit Afghanistan, zal voordragen uit haar poëziebundel “Herinnering aan niets”. Peter Lenssen zal voordragen uit zijn boek “In dit land wil niemand wonen”, over een vrouwelijke vluchteling uit Somalië. Beeldend kunstenaar en dichter Jan Bruens, vroeger betrokken bij het linkse undergroundtijdschrift Gramschap, zal voordragen uit eigen werk; net als dichter en columnist Dwarsligger, auteur van onder meer de bundel “elk hart een tijdbom”. De Syrische muzikant Anwar Sharif zorgt voor muzikale omlijsting van de avond. Er zal tevens een kort debat plaatsvinden tussen de genodigden over de mogelijkheden van politiek engagement van schrijvers en dichters.

De bijeenkomst is de derde in een reeks van manifestaties tegen het uitzetbeleid van de Nederlandse overheid. Eerdere bijeenkomsten vonden plaats in Krommenie en Rotterdam. De avond vindt plaats in Eetcafe “Las Vegas” in Vrijplaats Koppenhinksteeg in Leiden en vangt aan om 20:00. De toegang is gratis. Vooraf, om 18:00, wordt een vegetarische maaltijd geserveerd voor drie euro.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×