Meldkamers politie, ambulancedienst en brandweer in één pand

De politiemeldkamer werkt sinds afgelopen zondag vanuit het nieuwe pand aan de Rooseveltstraat. Ook heeft de politie het nieuwe communicatiesysteem C2000 in gebruik genomen. Komend weekend verhuist ook de afdeling Teleservice van politie naar het nieuwe pand. Naast de brandweerkazerne aan de Rooseveltstraat is een nieuwe gemeenschappelijke meldkamer gebouwd voor politie, brandweer en ambulancevervoer. Hierdoor kan de service en hulpverlening aan de inwoners van Hollands Midden beter worden gecoördineerd en zullen grootschalige incidenten beter kunnen worden afgehandeld. De alarmnummers blijven ongewijzigd.

De nieuwe meldkamer heeft 18 werkplekken die op uniforme wijze zijn ingericht met C2000, telefonie en informatiesystemen. Met de ingebruikname van de gemeenschappelijke meldkamer aan de Rooseveltstraat verdwijnt de politiemeldkamer uit het hoofdkantoor van Politie Hollands Midden aan de Elisabethhof in Leiderdorp.

Afdeling Teleservice
Met de politiemeldkamer, waar de spoedeisende 1-1-2 telefoontjes binnenkomen, verhuist ook de politie-afdeling teleservice. De medewerkers van deze afdeling handelen de binnenkomende telefoontjes van het politie-servicenummer 0900-8844 af.

Regionaal Coördinatie Centrum
In het nieuwe pand is ook een voorziening voor rampen gehuisvest, het Regionaal Coördinatie Centrum (RCC). Het RCC heeft een vergaderruimte voor het regionale beleidsteam (RBT), een werkruimte voor het regionaal operationeel team (ROT), een calamiteitenmeldkamer en de actiecentra van GHOR, brandweer en politie.

GHOR
Tenslotte huisvest het nieuwe gebouw het bureau van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). De GHOR vervult naast politie, brandweer en gemeenten een belangrijke rol in de rampenbestrijding. De GHOR is in Hollands Midden is verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de geneeskundige hulpverlening bij grootschalige incidenten. De GHOR werkt hierbij nauw samen met particuliere of overheidsorganisaties, waaronder de GGD-en Midden Holland en Zuid Holland Noord, ziekenhuizen, het Traumacentrum West-Nederland, de Regionale Ambulance Dienst, Centrale Post Ambulancevervoer en het Nederlandse Rode Kruis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×