Ramen met Namen voor restauratie Pieterskerk

De Pieterskerk biedt 2100 mensen, geen bedrijven of instellingen, de mogelijkheid hun naam in de nieuwe glas-in-lood ramen te laten brandschilderen. De opbrengst, een basistarief van 50 euro plus 25 euro per letter, gaat naar de restauratie van de kerk. De komende twee jaar worden alle glas-in-loodramen van de Pieterskerk vervangen. De onderste panelen van de vijfentwintig lage ramen in de kerk worden exclusief – en met instemming van Monumentenzorg – gereserveerd voor het project Ramen met Namen. “Door het ‘kopen’ van uw naam in een van de beschikbare panelen ‘vereeuwigt’ u uzelf aan de Pieterskerk en draagt u op een bijzondere wijze bij aan de restauratie,” aldus de Stichting Pieterskerk.

Behalve een belangrijke bron van inkomsten voor de restauratie is het project Ramen met Namen een voor Nederland uniek kunstproject. Twee gerenommeerde Nederlandse kunstenaars tekenen voor de uitvoering van het project. Letterontwerper Frank E. Blokland, hoofdvakdocent lettertekenen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, ontwierp voor het project een speciale variant van de letter ‘DTL Haarlemmer’ van Van Krimpen: de ‘Haarlemmer Italica Pieterkerkiensis’. Hij maakt ook het ontwerp voor de vermeldingen per paneel. De beroemde glazenier Stef Hagemeier uit Tilburg is vervolgens verantwoordelijk voor het brandschilderen van het ontwerp in het glas-in-lood.

De eerste ramen worden vóór de zomer van 2005 opgeleverd. In deze eerste fase van het project zijn er een kleine 500 namen beschikbaar. In de loop van 2006 wordt de tweede fase opgeleverd met ruim 1000 namen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×