LUMC moet betalen voor opvoeding en verzorging Kelly

De Hoge Raad in Den Haag heeft vrijdag bepaald dat de ouders van het gehandicapte meisje Kelly alle kosten voor de opvoeding en de verzorging van hun dochter vergoed moeten krijgen. Het LUMC en de behandelend verloskundige zijn volledig aansprakelijk voor de materiële en immateriële schade. Het kind werd in 1994 geboren met meervoudige ernstige handicaps als gevolg van een chromosoomafwijking.

De ouders wilden tijdens de zwangerschap een onderzoek naar de erfelijke afwijking, omdat die in de familie van de vader voorkwam. De verloskundige weigerde dat. De omvang van de schade moet nog worden vastgesteld in een andere procedure.

Leiden kelly


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×