Mies Bouwman overhandigt cheque aan Club 58

Maandag overhandigt Mies Bouwman als bestuurslid van het Monuta Charity Fund, namens Monuta Van der Luit uitvaartzorg en –verzekeringen een symbolische cheque van € 1700,- aan Stichting VTV/Centrum Club 58 te Leiden. Het geld is bestemd voor zwemmaterialen voor mensen met een verstandelijke beperking. De uitreiking is om 18.45 uur in het Vijf Meibad.

De Stichting Vrije Tijd en Vorming (VTV) organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Leiden en omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat het aanbod activiteiten voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of handicap te beperkt is. Stichting VTV wil daar graag iets aan doen. Veel van deze activiteiten vinden plaats in Centrum Club 58 aan de Gabriël Metzustraat 4 te Leiden. Er zijn bijvoorbeeld twee muziekgroepen, een dansclub, eetcafé, kinderclubs en hobbyavonden. Daarnaast organiseren zij in samenwerking met Leidse sportverenigingen sporten zoals voetbal, korfbal, schaatsen en zwemmen. Voor het zwemmen hebben de begeleiders en zwemmers een aantal materialen nodig zoals poloshirts, een EHBO-kist en een spandoek. Het Monuta Charity Fund, onderdeel van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen, maakt dit mogelijk.

Via André de Haan, medewerker van Monuta Van der Luit in Leiden, werd een bijdrage gevraagd aan het Monuta Charity Fund (MCF). Jaarlijks stelt Monuta een deel van haar inkomsten beschikbaar voor liefdadigheidsprojecten die lokaal worden opgezet. Deze projecten passen binnen het thema Geef het leven kleur. Alle medewerkers van Monuta en assurantieadviseurs die met Monuta samenwerken, zijn ambassadeur van het MCF en kunnen een aanvraag voor een project doen. Het onafhankelijk bestuur van het MCF beslist de toekenning of afkeuring. Dit bestuur bestaat onder andere uit Erica Terpstra, Mies Bouwman en Cors Hage (hoofddirecteur). Monuta is specialist op het gebied van uitvaartverzorging en verzekeringen. Vanuit een netwerk van uitvaartcentra verzorgt Monuta uitvaarten in heel Nederland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×