Voorzitter El Aidi van de Islamitische Vereniging en wethouder Hillebrand ondertekenen de intentieverklaring in de huidige Marokkaanse moskee in de Bonairestraat. (Foto's: Bram Pater).

Bouw nieuwe moskee in 2007 van start

Leiden Noord krijgt binnen enkele jaren een nieuwe moskee. Deze vervangt het huidige gebedshuis dat te klein is geworden. Pvda-wethouder Ron Hillebrand en voorzitter El Aidi van de Islamitische Vereniging Leiden tekenden gistermiddag de intentieverklaring voor de moskee die vanaf 2007 moet verrijzen aan het einde van de Marnixstraat. El Aidi zei daarbij pas echt trots op de nieuwe moskee te zijn als alle bewoners van Leiden-Noord kunnen zeggen: “Dat is ook mijn moskee”.

Wat dat betreft heeft El Aidi nog een schone taak. Zo blijkt onder meer uit een soms felle discussie via deze site dat nog lang niet iedereen blij is met de nieuwe moskee die volgens sommigen niet in het straatbeeld zou passen. Ook wordt weer eens heel duidelijk dat niet iedereen even tolerant is. Zo schrijft ene Heinz dat ‘landverrader’ Ron Hillebrand zijn eigen land en cultuur te grabbel gooit. Een eerste aanzet om meer begrip te kweken is overigens al gegeven. In dezelfde discussie biedt ‘Mohammed uit Noord’ aan om een informatiebijeenkomst in de moskee te houden.

Leiden mosqee


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×