Zondag is de laatste kans om te gaan kijken naar TAGGED. (Foto: Taco van der Eb).

Laatste 'TAGGED' in Scheltemacomplex

Zondagavond is de laatste kans om te gaan kijken naar ‘TAGGED’. Met de van binnenuit geprojecteerde installatie TAGGED tovert Geert Mul de gevel van Scheltema om tot een zinderend beeld- en kleurenspel. TAGGED is het eerste project van Stedelijk Museum De Lakenhal in het nieuwe cultuurgebouw Scheltema in Leiden. Multimedia kunstenaar Geert Mul speelt in deze installatie met symbolen van de straat en stedelijke cultuur.

Voor TAGGED werkte Geert Mul samen met kunstenaar Maarten van Maanen en jongeren uit Leiden en omstreken, die zich met graffitikunst hebben bezig gehouden. De graffititags die zij hebben verzameld en gefilmd, heeft Mul in deze installatie verwerkt. Hij gebruikt de gevel van Scheltema letterlijk als beelddrager voor hedendaagse stadscultuur. Maarten van Maanen heeft op enkele raampartijen iconen uit de Leidse geschiedenis en hedendaagse cultuur verwerkt. Dit werk is ook overdag zichtbaar.

Met het plaatsen van een tag, eigent de schrijver zich een anonieme stedelijke ruimte toe. En zo doet Mul dat ook met Scheltema. TAGGED gaat niet letterlijk over tags en graffiti, maar laat de schoonheid van beweging en kleur zien. Het contrast tussen het stoere vroeg-industriële gebouw en het spontane en provocerende van graffiti, maakt van de gevel van Scheltema een spetterend en kleurrijk geheel.

TAGGED werd georganiseerd in het kader van Verhalen van Leiden, een driehoekssamenwerking tussen de Leidse Schouwburg (Wensput), Stedelijk Museum de Lakenhal (TAGGED) en De VeenFabriek (WEEF!). Verhalen van Leiden is een onderdeel van Verhalen van Steden, een samenwerking van 7 Zuid-Hollandse gemeenten en de Provincie om de eigen historie toegankelijk te maken bij een breed en nieuw publiek als onderdeel van het landelijke Actieprogramma Cultuurbereik.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×