René van Dijke (69) en Jaap van Duijvenvoorde (402) na 7,5 kilometer bij de City-Pier-City Loop. (Foto: Erik van Leeuwen).

Leiden Atletiekers vier keer 3e bij City-Pier-City Loop

Vele duizenden lopers kwamen zaterdag in Den Haag in actie bij de City-Pier-City loop, één van de klassiekers op de atletiekkalender. Het voorspelde voorjaarsweer kwam er niet, maar de omstandigheden waren een stuk vriendelijker dan vorig jaar toen de atleten op de Scheveningse boulevard gezandstraald werden en de dranghekken op het Lange Voorhout wegwoeien. Het was zwaar bewolkt, maar vrijwel windstil, dus er kon snel gelopen worden op één van de afstanden. De halve marathon gold andermaal als Nederlands kampioenschap voor senioren en masters. Vier lopers van Leiden Atletiek mochten na afloop plaatsnemen op het podium.

Offcieel studeert hij in Engeland, maar met grote regelmaat is Richard Pleeth aan de start te vinden bij wegwedstrijden in onze regio. Hij traint niet zoveel als vorig jaar, maar op basis van zijn talent werd hij 3e op de 5,6 kilometer in Den Haag. Daarmee bleef hij zijnveelzijdige clubgenoot Marnix Engels maar net voor.

Op de 10 kilometer zette Edgard Creemers hoog in door mee te gaan met Jim Svenoy. De Noorse steeple-specialist kwam echter niet alleen voor de winst en onderhield een dermate hoog tempo dat Edgard hem na 3 kilometer moest laten gaan. Op de glooiiende wegen bij het Westbroekpark en Madurodam kwam een drietal atleten dichterbij en zo ontstond een mooiestrijd om de 2e plaats. De Marokkaan Noureddine Htaibi nam deze plaats over en even dreigde Edgard buiten het podium te gaan vallen.

Jeroen Maas kreeg echter in de slotfase een inzinking en zo wist de Leiden Atletieker toch als 3e te melden op het Lange Voorhout. Ondanks zijn te snelle start en de terugval halverwege was hij goed te spreken over zijn tijd van 31.14. Dat hij daarmee Eelco de Voogt wist voor te blijven vond Edgard vooral een goed teken met het oog op de Leidse Singelloop op 22 april.

Om half drie startte tenslotte de halve marathon, het hoofdnummer waaraan de wedstrijd zijn naamt ontleent. Via een boog door Wassenaar bereiken de atleten de Scheveningse Pier om zich vervolgens in gestrekte draf terug richting het centrum van Den Haag te begeven. ClubgenotenRené van Dijke en Jaap van Duijvenvoorde vonden elkaar terug in één van de eerste groepen. Rene won de tweestrijd met een nieuw persoonlijk record van 1.10.04, maar de 1.10.12 leverde Jaap een bronzen NK-medaille op in de categorie masters 40+. Diezelfde kleur medaille was er voor Wassenaarder Arie van Tol bij de 60-plussers. Op de voor de baanatleet ongewoon lange 21,1 kilometer zette hij een tijd van 1.28.09 op de klokken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×