Actie voor Q-bus

Dinsdagavond 12 april behandelt de commissie Onderwijs en Cultuur de problematiek rondom Q-bus, het podium van de Leidse Vereniging van Popmuzikanten (LVP). Daaraan vooraf gaan een protestconcert in Q-bus en een trommelconcert in het stadhuis. ‘Anders blijft er na het LVC geen poppodium meer over in Leiden.’ 

Q-bus wordt met sluiting bedreigd; het poppodium veroorzaakt volgens de buurt geluidsoverlast. Volgens ROOD, de jongerenafdeling van de SP, zou een oplossing van dit probleem de gemeente 20 duizend euro kosten. ‘Peanuts’, volgens de jongeren, die schamperen dat de gemeente wel graag grote bedragen uittrekt voor ‘elitaire prestigeprojecten’ als de renovatie van de schouwburg. Het protestconcert wordt maandagavond van 20 tot 23 uur gehouden in Q-bus aan de Uiterstegracht; de door ROOD georganiseerde actie in het stadhuis vindt plaats op dinsdagmiddag om 16 uur. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×