ROOD demonstreert voor behoud LVP

Dinsdagmiddag demonstreerde ROOD (jongeren in de SP) bij het stadhuis voor het behoud van de kleine poppodia, waaronder het LVP (Leidse Vereniging van Popmuzikanten). Het LVP wordt met sluiting bedreigd omdat er sprake zou zijn van geluidsoverlast. “De gemeente is verhuurder van het pand en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor een geluidsdichte accommodatie. De gemeente heeft echter in het verleden bezuinigd op de geluidsisolatie waardoor het LVP nu met de gebakken peren zit,” aldus Louk Rademaker van ROOD. ROOD is verontwaardigd over het voornemen van het College het LVP te sluiten. ROOD-voorzitter Bart van der Steen: “Het is belachelijk dat de gemeente stelselmatig kiest voor elitaire prestigeprojecten zoals het renoveren van de schouwburg en het Kijkplein. Maar voor de geluidsisolatie van het LVP is geen geld. Volgens kenners kost dat zo’n € 20.000,- Dat is peanuts vergeleken bij andere investeringen die de gemeente wél doet!” De SP roept de gemeente op haar verantwoordelijkheid te nemen en eerder gemaakte beloftes na te komen. Van der Steen: “De isolatie is een taak van de gemeente; het is hun pand. Ze mogen de schuld voor hun eigen nalatigheid nu niet bij het LVP leggen. Maar ja, de vorige wethouder heeft wel meer lijken achtergelaten”. (Foto: Chris de Waard).

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×