40.000 Euro subsidie voor Eurodusnie

Het anarchistische collectief Eurodusnie heeft van de Referendumcommissie 40.000 euro subsidie gekregen voor een campagne tegen de europese grondwet. Eurodusnie vroeg de subsidie aan uit naam van de aan de actiegroep gelieerde Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg. De VVD in de Tweede Kamer heeft inmiddels woedend gereageerd op de ‘subsidie aan de taartengooiers’ die in het verleden onder meer minister Zalm en Pim Fortuyn hebben ‘getaart’. VVD-kamerlid van Balen gaat minister Remkes om opheldering vragen.

Eurodusnie zegt het geld te willen gebruiken voor een landelijke manifestatie met veel debat en muziek. Deze wordt op 28 mei gehouden in Leiden. Ook worden 250.000 ‘free cards’ verspreid en komen er in 1200 openbare bibliotheken 30.000 programmaboekjes, waarin het festivalprogramma en de kritiek op de Europese Grondwet staan vermeld.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×