Verlies Crucell geslonken bij hogere omzet

Het biotechnologiebedrijf Crucell heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 5,3 miljoen euro. Dat is een afname met 24 procent ten opzichte van het nettoverlies een jaar geleden, dat zeven miljoen euro bedroeg. Crucell heeft dat maandag bekendgemaakt. De omzet van de onderneming uit Leiden nam in de afgelopen drie maanden fors toe, met 50 procent naar zes miljoen euro. Crucell haalt zijn inkomsten uit licenties, werk voor partners en uit overheidsubsidies.

Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder ebola, griep, malaria en hondsdolheid op basis van een bepaalde technologie. Die technologie stalt de onderneming onder licentie bij biofarmaceutische bedrijven. In de toekomst hoopt Crucell ook geld te verdienen door zelf vaccins op de markt te brengen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×