Eefje Westerdijk, studente bij ID College Leiden is de mbo-uitblinker 2005.

Eefje Westerdijk gekozen tot mbo-uitblinker ID College

Afgelopen woensdag is Eefje Westerdijk, studente bij ID College Leiden, gehuldigd tot mbo-uitblinker 2005 van het ID College. Uit de tien genomineerde uitblinkers is zij gekozen vanwege haar bijzondere en originele prestaties tijdens haar stage bij buurthuis Fascinus in Sassenheim. Zij heeft daar succesvol een meidengroep op poten gezet. Uit handen van presentator Gijs Staverman ontving zij, behalve een oorkonde en een bijzondere trofee, ook een kappersbon van Rombouts Kappers en een geheel verzorgde dag bij Attractiepark Zoetermeer. Eefje Westerdijk wordt uitgezonden naar de landelijke uitblinkersdag tijdens de officiële opening van het schooljaar van het middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneducatie, in september 2005.

Eefje Westerdijk valt op door haar enorme enthousiasme voor haar werk. Die gedrevenheid weet ze ook niet alleen over te brengen op de vrijwilligers en bezoekers van Fascinus, maar ook op de toeschouwers tijdens de feestavond. Gedreven vertelde ze hoe zij samen met een collega de meidengroep had uitgelegd hoe tongzongen in zijn werk ging. “Hebben jullie het voorgedaan?” vroeg Staverman verbaasd. Eefje, heftig schuddend met haar hoofd: “We hebben er spekjes voor gebruikt! We hebben het niet gedáán hoor!” De zaal had ze inmiddels helemaal mee. Staverman niet minder. De aanwas voor de meidenmiddag groeit inmiddels per week. Ze gaat langer door met haar stage om het meidenwerk goed over te dragen aan haar opvolgers. Bovendien maakt Eefje flyers en bezoekt zij middelbare scholen om meiden enthousiast te maken voor de meidenmiddag.

Ook de andere negen uitblinkers werden in het zonnetje gezet. Ook zij hebben allemaal op hun eigen manier een uitzonderlijke prestatie geleverd op hun leer/werkplek (stage). De uitzonderlijke praktijkprestaties van de studenten werden belicht door korte videofilmpjes waarin de praktijkopleiders van de uitblinkers vertelden waarom hun stagiair een uitblinker is. De avond werd opgevrolijkt door een zangeres, een breakdancegroep en een dansgroep, bestaande uit studenten van ID College Gouda.

Jim Bijlstra, voorzitter van het College van Bestuur benadrukte tijdens zijn toepspraak hoe trots hij op de uitblinkers was. “Deze uitblinkers hebben zich tijdens hun stage niet alleen deskundige vakkrachten getoond, maar zich ook persoonlijk ontwikkeld. Zij zijn de nieuwe generatie vakmensen waar onze samenleving op wacht. Deze uitblinkers bewijzen dat de jeugd de toekomst heeft.” 

De negen andere mbo-uitblinkers die door Gijs Staverman gehuldigd zijn: Stephanie Pinkse (unit Administratie Leidschendam), Wim de Wild (unit Handel Gouda), Christi van Zuylen (unit Welzijn Gouda), Lotte Slingerland (unit Uiterlijke Verzorging Gouda), Elyse Haak (unit Welzijn Woerden), Wesley Hoogervorst (unit Handel Alphen aan den Rijn), Laurens Overduin (unit Adminstratie Leiden), Ouafae el Amouri (unit Handel Woerden), Fiona Schoormans (unit Gezondheidszorg Woerden).

De prijsuitreiking sluit aan bij de landelijke mbo-uitblinkersactie van de Bve-raad, de overkoepelende werkgeversorganisatie van de ROC’s. Het is de tweede keer dat het ID College zijn mbo-uitblinkers huldigt. De mbo-uitblinkers zijn na intensief intern overleg naar voren geschoven. De criteria waaraan een uitblinker onder andere moet voldoen zijn: het onderscheiden door opvallende inzet, creativiteit bij het uitvoeren van opdrachten en het uitblinken bij het uitwerken van een praktijkopdracht. Doelstelling van de prijsuitreiking is de huidige deelnemers en afgestudeerden trots laten zijn op hun studiekeuze,  en potentiële deelnemers ervan overtuigen dat een middelbare beroepsopleiding praktische en ongekende kansen biedt op de arbeidsmarkt. Dat de prijsuitreiking aanslaat, blijkt wel uit de bereidheid van het bedrijfsleven om te sponsoren. Rombout Kappers in Gouda en Attractiepark Zoetermeer hebben het prijzenpakket gesponsord en de drukkerijen Rijnland Offset te Waddinxveen en Blomsma te Zoetermeer de organisatie van het evenement.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×