Leiden Atletiek presenteert competitieploegen B-junioren

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering presenteert Leiden Atletiek woensdagavond 27 april de competitieploegen van de B-junioren. Het nieuwe bestuur van Leiden Atletiek wil op deze manier aandacht schenken aan de baancompetitie waarin atletiekverenigingen tegen elkaar uitkomen. Op verschillende onderdelen wordt gestreden in twee regionale voorronden, waarna de beste verenigingen het tegen elkaar opnemen in een landelijke finale.

De B-junioren, dat zijn jongens en meisjes geboren in 1988 of 1989, zullen op 8 mei in Beverwijk aantreden voor de eerste wedstrijd en op 12 juni in Alphen aan den Rijn voor de tweede voorronde. Volgens ploegleiders Erik Laan en Marnix Engels telt de ploeg een aantal talentvolle atleten, maar zijn niet alle onderdelen sterk genoeg bezet om kans te maken op de landelijke finale in september.

Bij de meisjes wordt er vooral veel verwacht van Sanne Luxemburg uit Oegstgeest op de 100 meter horden, vorig jaar als eerstejaars B-junior op een 8e plaats op de nationale ranglijst. Verder zullen Sietske van der Weijden uit Hillegom op de 400 meter en de Leiderdorpse Nieneke van den Akker op de 3000 meter. Bij de jongens tippen de ploegleiders vooral Willem Zwetsloot en Wouter van Zwieten. Willem doet pas een paar jaar aan atletiek maar maakt een grote progressie op de werpnummers. De Leiderdorpse scholier stond vorig jaar zowel bij het discuswerpen als het speerwerpen in de top-10 op de juniorenranglijst. Wouter van Zwieten blinkt vooral uit bij het polsstokhoogspringen. Hij was in 2004 nummer 5 van Nederland op dit moeilijke maar spectaculaire onderdeel. Genoemde atleten en de andere leden van de competitieploeg zullen om 20.30 uur in het clubhuis van Leiden Atletiek gepresenteerd worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×