Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Op donderdag 21 april is een 87-jarige bewoonster van het Lambertushof rond het middaguur via een babbeltruc bestolen van haar pinpas. Een nog onbekende man stapte gelijk met de vrouw in de lift van het appartementencomplex en liep mee naar haar appartement. De man moest “toevallig” bij haar een plantje bezorgen. Daarvoor diende zij wel bezorgkosten te betalen. Dit kon zij met haar pinpas doen, waarvoor de man een pinapparaat bij zich had.

Tijdens het pinnen keek de man met haar mee en wist vervolgens haar pinpas te ontvreemden door een pinpasje van iemand anders na het pinnen af te geven. De zoon van de vrouw hoorde het verhaal en lichtte direct de politie in. Inmiddels bleek al een groot geldbedrag van haar rekening afgeschreven te zijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×