Zeven arrestaties bij geweldsdelicten

De politie heeft dit weekeinde zeven verdachten aangehouden die betrokken waren bij geweldsdelicten. Zes verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Eén verdachte zit nog vast. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op zaterdag 30 april moest de politie rond 01.00 uur ingrijpen bij een kleine vechtpartij aan de Nieuwe Beestenmarkt. Een 22-jarige Leidse werd geslagen en geschopt door een 23-jarige Leidenaar. Hij werd aangehouden.

’s Avonds ontstond rond 22.10 uur op de Raamsteeg een opstootje tussen een aantal mannen en vrouwen na avances in de richting van een van de vrouwen. Iedereen begon zich er mee te bemoeien, waardoor de politie de nodige moeite had om de dreigende sfeer die ontstond in de kiem te smoren. De politie verrichtte daarbij vijf arrestaties. Het ging daarbij om verdachten van 22 tot 32 jaar uit Luik, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp. In de middag van 1 mei mochten zij het politiebureau weer verlaten.

Zondagavond werd bij een tuinhuisje aan het Joop Vervoornpad in Leiden Noord een 66-jarige man uit Leiden aangehouden. Hij had een 41-jarige vrouw uit zijn woonplaats mishandeld. Deze verdachte zit nog vast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×