Eredoctoraat Webster University voor Cees Goekoop

De Webster University, de enige in Amerika geaccrediteerde universiteit in Nederland, zal tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking op zaterdag 14 mei in de Pieterskerk een eredoctoraat in de rechten verlenen aan mr. Cornelis Hiëronymus Goekoop, oud-burgemeester van Leiden. Goekoop krijgt het eredoctoraat op grond van zijn vele verdiensten voor Leiden, voor de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen en voor Webster University. Cees Goekoop speelde een uiterst belangrijke rol in het totstandkomen van de campus van Webster in Leiden, ruim 20 jaar geleden. Onder meer door Webster het bijzondere gebouw aan de Boommarkt te bieden waar de universiteit nog is gehuisvest. Goekoop is sinds 1996 lid van de Raad van Advies van Webster University. Deze functie zal hij bij het bereiken van de leeftijd van 72 jaar, neerleggen.

Het is voor de tweede keer dat de Webster University een eredoctoraat verleent aan een vooraanstaand Nederlander. De eerste maal viel deze eer te beurt aan de voormalig minister van Sociale Zaken, Dr. Willem Albeda, die vanaf het begin lid was van de Raad van Advies van Webster Leiden. Albeda ontving zijn eredoctoraat in 1998 op de thuiscampus van Webster University in St. Louis, Missouri. Cees Goekoop is de eerste eredoctor van Webster University die zijn eredoctoraat in Leiden ontvangt.

Goekoop studeerde rechten aan de Leidse Universiteit. Van 1960 tot 1964 was hij advocaat. Daarna was hij tot 1976 bedrijfsjurist en Hoofd Marketing bij de Luchthaven Schiphol. In 1976 werd hij Wethouder van Economische Zaken van Amsterdam en in 1980 burgemeester van Leiden. Hij diende Leiden 18 jaar lang als burgemeester en is daarnaast op tal van manieren maatschappelijk actief geweest. Onder andere als plaatsvervangend rechter en als lid van tal van besturen in de politieke, zakelijke en kunstwereld. Zo was hij onder meer voorzitter van de Raad voor het Cultuurbeheer en van de Stichting Pieterskerk. Ook schreef hij twee boeken over de wereld van Homerus.

Tijdens de Graduation Day 2005 van de Webster University zal de heer Adu Advaney als spreker optreden. Hij is mede-oprichter en president van Mexx International. Ongeveer 40 ‘undergraduate’ studenten krijgen bij die gelegenheid hun BA-bul uitgereikt en ca. 70 ‘graduate’ studenten hun MA of MBA bul. De diploma-uitreiking vindt jaarlijks op alle meer dan 100 campuses van Webster University over de gehele wereld plaats op de tweede zaterdag in mei.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×