Marechaussee geeft namen bolletjesslikkers door

De marechaussee heeft de afgelopen weken twee keer een lijst namen van betrapte Leidse bolletjesslikkers doorgegeven aan de gemeente Leiden. Dat blijkt uit het antwoord van wethouder de Boer op vragen van de Leidse VVD. “Tot op heden zijn twee keer tien namen ontvangen van de marechaussee, dus twintig namen in totaal. Bij de tweede melding kwamen echter enkele namen voor, die ook bij de eerste melding waren genoemd. Het gaat dus om minder dan twintig personen,” aldus het college. De meldingen dateren allemaal van de afgelopen paar weken.

De dienst Sociale Zaken heeft in april contact gehad met de marechaussee van Schiphol over het verstrekken van informatie over bolletjesslikkers in verband met het ontvangen van een (bijstands)uitkering. De gemeente Leiden gaat bij wijze van proef de toegestuurde informatie vergelijken met WWB-bestanden. Bij de eerste serie namen van bolletjesslikkers zaken geen mensen met een uitkering.

Leiden bolletjesslikkers


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×