Verkeersexamens van start

In veel straten van Leiden zijn ze de komende dagen weer te zien: fietsende basisscholieren die het praktisch verkeersexamen afleggen. Zo’n elfhonderd kandidaten, veelal leerlingen uit groep 7, proberen tussen 19 en 27 mei het diploma in de wacht te slepen. Net zoals vorig jaar zijn er ook deze keer allochtone vrouwen die aan het examen meedoen.

De scholieren rijden een route in de buurt van hun school. Een bewuste keuze van de organisatie, want dat is ook het gebied waar ze in de praktijk het meest fietsen. De allochtone vrouwen, die een fietscursus hebben gevolgd bij de Leidse Welzijnsorganisatie, leggen hun examen in de Merenwijk af op de slotdag (27 mei). In april deden de leerlingen het theoretisch examen, als ze slagen voor beide examens ontvangen ze het diploma.

Het praktisch verkeersexamen wordt georganiseerd door de politie Hollands Midden en de gemeente Leiden, die worden geholpen door talloze ouders van deelnemende leerlingen en vrijwilligers van Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO.   

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×