Gemeente verwijdert sculptuur

Het houten urinoir, een sculptuur van het kunstenaarscollectief Kunst Uitschot Team, is op last van de gemeente door de kunstenaars verwijderd van het Stadhuisplein, waar het zonder vergunning was geplaatst. ’Dit tekent de kijk van de gemeente op kunst en kunstbeleid’, reageren de kunstenaars op de actie. ’Ze kijkt alleen naar regels en wil geen afspraken maken over een gedoogtermijn.’

Kunst Uitschot Team werkt ‘buiten de gevestigde orde om’ en plaatst regelmatig illegaal sculpturen in Leiden. De groep vindt dat er te weinig aansprekende beelden staan in de stad en plaatst ze daarom zelf maar. Illegaal en dus zonder vergunning, omdat het collectief onafhankelijk wil zijn.

De ‘houten pisbak’ staat voorlopig op het parkeerterrein aan de Haagweg. Kunst Uitschot Team heeft besloten tot een veiling. ‘Er hebben zich al enkele locaties aangediend, maar deze moeten nog worden vergeleken.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×