Rembrandt in zijn klaslokaal in de Latijnse School. Bezoekers kunnen de klas van buiten bekijken. (Foto's: Chris de Waard).

Kijkdoos Rembrandt geopend

Donderdagmiddag heeft wethouder Geertsema (VVD, toerisme) in de Latijnse School de kijkdoos van Rembrandt officieel geopend. Achter de ramen van de begane grond is het klaslokaal waar de jonge Rembrandt lessen heeft gevolgd nagebouwd. Bezoekers kunnen zo een kijkje nemen in het verleden van deze beroemde Leidse zoon.

Bij de opening werd muziek gespeeld ‘uit de tijd van Rembrandt’ en waren er ook historische hapjes. Na afloop waren er bloemen voor Wim Findhammer van Uitgeverij Compres, de hoofdgebruiker van de Latijnse School.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×