D66 kiest Paul van Meenen als lijsttrekker

1

Tijdens de ledenvergadering van 25 mei hebben de leden van D66 in grote meerderheid de huidige fractievoorzitter Paul van Meenen gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Er waren twee kandidaten: Van Meenen en wethouder Ruud Hessing. Die laatste werd met overweldigende meerderheid verslagen door Van Meenen die heeft verklaard onder geen beding het wethouderschap te ambiëren. Van Meenen: “D66 doet er toe in deze stad en dat moet zo blijven. Op dit moment is er een goede wethouder. Ik ben nadrukkelijk gėėn kandidaat voor het wethouderschap, ook niet in de toekomst”. Van Meenen vindt het ook zuiverder om de kiezer te laten weten wie er raadslid wordt. Met Hessing als lijsttrekker zou dat mogelijk niet het geval zijn, omdat deze opnieuw wethouder wil worden als D66 na de verkiezingen opnieuw in aanmerking komt voor een plek in het Leidse college.

De Leidse afdeling van D66 wil graag de campagne in met twee herkenbare gezichten: de lijsttrekker en de wethouder.Van Meenen: “De wethouder kan zijn rol spelen binnen de kaders van het college. Daarnaast staat dan een lijsttrekker met een vrijere rol die het verkiezingsprogramma voluit kan uitdragen”. Tot hilariteit van de aanwezigen verwees Van Meenen daarbij naar Al Capone: “You can go a long way with a smile. You can go a lot further with a smile and a gun”.

Delen

1 reactie

  1. Paul van Meenen op

    Even voor de helderheid. De keuze voor mij als lijsttrekker is geen keuze tegen Ruud Hessing, maar een bewuste keuze voor een strategie: zichtbaarheid langs twee lijnen. Dat kon alleen door een lijsttrekker te kiezen die niet wethouder is noch wil zijn.

    Ten overvloede wellicht: de foto is na de stemming genomen. Ruud en ik doen het samen, ons daarbij gesteund wetend door de vele actieve leden van D66 Leiden en de Jonge Democraten.

    Duidelijk D66!

     

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline