Protocol voor vermiste bejaarden

Verzorgings- en en bejaardentehuizen in de regio hebben een protocol opgesteld voor ‘vermiste bejaarden’. Het protocol is opgesteld door Politie Hollands Midden. het gaat om een standaardprocedure om bij vermissing van een bejaarde bewoner zo effectief mogelijk op te treden. In 2003 werden in de regio Hollands Midden 110 personen als vermist opgegeven. In 40 gevallen ging het om bejaarden en soms dementerende personen uit verzorgingstehuizen.

Het protocol geeft stappen aan die door de verzorgingstehuizen direct na de vermissing kunnen worden genomen. Ook staat beschreven welke informatie het verzorgingstehuis gereed moet hebben om een zoekactie door de politie sneller en effectiever in gang te zetten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×