Foto's: Emile van Aelst.

Lions organiseren Eerste Leidse Toetertoer

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang in en rond het clubhuis van VTV/Club58 aan de Gabriël Metsustraat. De Lions club Leiden Oude Rijn organiseerde in samenwerking met een groot deel van het Leidse regionale bedrijfsleven de Eerste Leidse Toetertoer voor 150 leden en vrijwilligers van VTV/Club58. Ondersteund door de Leidse burgemeester Henri Lenferink is de “Toer” met meer dan 50 deelnemende bedrijven een groot succes geworden. In de vrachtauto’s reden de leden van VTV/Club58, mensen met een verstandelijke beperking, mee. Zij kregen bij aankomst op hun clubgebouw een vrolijk muziekaal onthaal van het 16 man tellende Leidse straatorkest “de Mare Toeters”.

Vervolgens ging het in groepjes naar de Groenoordhallen. Daar stonden meer dan 50 prachtige vrachtauto’s klaar. De vrachtauto’s waren feestelijk opgesierd met trosjes ballonnen, waardoor ze herkenbaar waren als deelnemer aan de tocht. Een prachtige okergele vrachtauto van Jan van Duuren, een brandweerauto, de Vliko auto’s, een bijzondere auto van Barthen, een hijskraan, een prachtige vrachtwagencombinatie van Drankenhandel Boonekamp en nog vele anderen zorgden voor een bonte verzameling.

Na een tour door de Leidse dreven van een kleine twee uur werd er bij aankomst een groepsfoto gemaakt. Daarna ging iedereen weer in optocht naar het clubhuis van VTV/Club58. Daar werd gelunched en nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje en nieuwe haring. Als klap op de vuurpijl kon melding gemaakt worden dat er door de gezamenlijke sponsors een bedrag bij elkaar gehaald is van € 12.000,–.

Een gedeelte gaat naar VTV/Club58 en het overige naar gehandicapten in de Leidse zusterstad Torun in Polen. Het geld wordt persoonlijk door leden van de Lions naar Polen gebracht, zodat er niets aan mogelijke strijkstokken blijft hangen.

De vrijwilligers van VTV/Club58 en de chauffeurs op de auto’s die vrijwillig hun zaterdag beschikbaar stelden werden bedankt voor hun enorme inzet. Ook de sponsors die auto’s en geld ter beschikking stelden en de leden van Lions Leiden Oude Rijn werden bedankt. Gekscherend werden de leden van de Lions daarbij “goeie Laienaars” genoemd. Al met al een goed Burgerinitiatief, waar nodig ondersteund door de diverse ambtelijke instanties. De leden van VTV/Club 58 waren zeer verguld met de dag en de financiële bijdrage en Leiden kan uitkijken naar de Tweede Leidse Toetertoer.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×