Raadsleden condoleren familieleden van Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer. (Foto: Chris de Waard).

Gemeenteraad herdenkt overleden raadslid

De Leidse gemeenteraad heeft afgelopen avond Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer herdacht. Van Schoonderwoerd overleed eerder deze week op 60-jarige leeftijd na een ziekbed van enkele maanden. Hij was van plan geweest om tijdens deze raadsvergadering zelf afscheid van de politiek te nemen vanwege zijn ziekte. Dat heeft hij niet meer kunnen doen. Burgemeester Lenferink momereerde van Schoonderwoerd als een zeer betrokken raadslid dat midden tussen de Leidenaars stond. “Daniël van Daniël, hier in de raad was hij dezelfde man als in de stad,” zo typeerde Lenferink hem ten overstaan van een groot aantal familieleden van het overleden raadslid. Aansluitend werd een moment van stilte in acht genomen.

Van Schoonderwoerd wordt aanstaande vrijdag begraven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×