Oxford herdenkt einde van Tweede Wereldoorlog

Loco-burgemeester Hillebrand vertegenwoordigt Leiden zaterdag in de zusterstad Oxford bij de herdenkingsplechtigheid ter gelegenheid van de 60e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Engelsen hebben hiervoor een datum gekozen die ligt tussen het einde van de oorlog in Europa (mei 1945) en het einde van de oorlog in Azië (na de atoombom op Hiroshima op 15 augustus 1945).

Het hoofdbestanddeel van de herdenking bestaat uit een dienst in de kathedraal van Oxford, van oorsprong de kerk van Christ Church College. De dienst wordt geleid door de bisschop van Dorchester. Na afloop is er een Tea Party.De uitnodiging gaat uit van de deken en de kanunniken van Christ Church, de Lord Lieutenant van Oxfordshire (de vertegenwoordiger van de Koningin Elisabeth in de provincie Oxford) en het Royal British Legion (de vereniging van oorlogsveteranen).

De Lord Lieutenant en de Lord Mayor (burgomaster) van Oxford zijn traditioneel aanwezig bij de Dodenherdenking in Leiden. De burgemeester van Leiden is traditioneel aanwezig in Oxford op Remembrance Day, de Dodenherdenking op de zondag die het dichtst bij 11 november (Wapenstilstandsdag WO I) ligt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×