D66 wil kamergarantie voor studenten

De gemeenteraadsfractie van D66 Leiden pleit ervoor om nieuwe studenten in Leiden een kamer te garanderen. Op dit moment is er een tekort van 1600 kamers, zo berichtten de studentenhuisvestingskoepel Kences deze week. D66 Leiden heeft een kritische blik geworpen op de projecten voor studentenhuisvesting die tot nu toe in gang gezet zijn. De fractie vindt dat het resultaat van een speciaal hiervoor ingestelde taskforce tot nu toe onvoldoende is. “Toen de taskforce drie jaar geleden werd ingesteld, lag het tekort in dezelfde orde van grootte,” aldus raadslid Bootsma. In de taskforce studetenhuisvesting werken het college van B&W van de gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, en de studentenhuisvesters SLS-Wonen en DuWo samen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×