Westkant A4 klaar voor ochtendspits

Het gedeelte van de snelweg A4 tussen de Ringvaart en Leiderdorp dat is verbreed, is sinds zaterdagochtend 05.00 uur open voor het verkeer. Vandaag gaat de ochtendspits voor het eerst over de drie rijstroken van de westbaan. Vrijdagnacht vonden de laatste werkzaamheden plaats om de nieuw aangelegde rijbanen te laten aansluiten op de oude. Op- en afritten 5 en 6 bij Nieuwe Wetering/Roelofarendsveen en Leiderdorp werden daarvoor enige tijd afgesloten. Tijdens de werkzaamheden aan de westbaan werd het verkeer in twee richtingen over de oostbaan geleid.

De verbreding is gerealiseerd in het kader van de aanleg van de hogesnelheidslijn, HSL-Zuid. Wanneer in april 2006 ook de oostbaan gereed komt, heeft de A4 tussen Ringvaart en Leiderdorp aan beide kanten drie rijstroken. Nu zijn dat er nog twee aan elke kant.

Ook bij Breda wordt aan het HSL-Zuid traject gewerkt en ook daar gaat dat samen met een verbreding van een snelweg. Net als de A4 moet de A16 daar van vier naar zes rijstroken gaan. Het eerste deel daarvan moet volgens een woordvoerder in oktober klaar zijn, de rest in het voorjaar van 2006.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×